PELIOHJEET

Bingopeliä pelataan yleensä pelilapulla, jossa on yhteensä 75 numeroa (1-75). Numerot on jaettu kolmeen yhtä suureen ruutuun (5x5 numeroa), joissa kussakin on 25 numeroa. Pelilapun yläreunassa on kirjaimet B I N G O ja numerot 1-15 sijaitsevat B-kirjaimen alla, numerot 16-30 sijaitsevat I- kirjaimen alla, numerot 31-45 sijaitsevat N-kirjaimen alla, numerot 46-60 sijaitsevat G-kirjaimen alla ja numerot 61-75 sijaitsevat O-kirjaimen alla.

 

Kun pelinjohtaja aloittaa numeroiden kuulutuksen, pelaaja merkitsee kuulutetut numerot kynällä pelilappuunsa. Elektronisissa pelilapuissa pelaaja vain seuraa peliä, numeroiden merkitseminen ja bingojen ilmoitus tapahtuu automaattisesti. Pelissä ensimmäisenä tavoitteena on saada aikaan yksi vaakarivi johonkin kolmesta ruudusta. Joissakin bingoissa kelpaa ensimmäiseksi riviksi myös pystyrivi, vinorivi tai ns. pienet kulmat (ruudukon kaikki nurkkaukset).

 

Se pelaaja, joka ensimmäisenä saa aikaan rivin ilmoittaa bingon (tapahtuu yleensä soittamalla pelipöydässä olevaa summeria). Hän voittaa ensimmäisen rivin bingon ja saa siitä palkinnon. On mahdollista, että yhtä aikaa useammallakin pelaajalla on bingo, jolloin voitto jaetaan kaikkien voittajien kesken. Tämän jälkeen aletaan pelata kahta vaakariviä. Pelaajan tulee siis saada kaksi vaakariviä samaan ruudukkoon. Näin pelataan myös kolme, neljä ja viisi vaakariviä. Yleensä bingoissa annetaan neljältä ensimmäiseltä riviltä palkintona pelilapun hinta eli mikäli pelaaja on panostanut peliin 4 € arvoisen pelilapun, saa hän palkinnoksi 4 pistettä. Viidennen rivin palkinto onkin sitten se päävoitto, joka pelistä riippuen voi olla tuhansia pisteitä. Mitä nämä pisteet sitten ovat? Yksi piste vastaa yhtä euroa ja näillä pisteillä pelaaja voi joko pelata uusia pelejä tai lunastaa ne lahjakorteiksi ja lähteä ostoksille.

 

Pelilapun hinnat vaihtelevat jonkin verran, mutta useimmissa ne ovat 1-4 €. Yksi pelikierros kestää noin 7-10 minuuttia ja pelejä pelataan yleensä aamusta iltaan. Milloin vain voi siis lähteä onneansa kokeilemaan!

 

Pelejä onkin sitten paljon erilaisia. Yleensä pelissä on joku tarjous ja se useimmiten kohdistuu viidennen rivin voittoon. Tarjous voi olla esim. numerorajatarjous eli mikäli pelaaja saa viisi riviä tietyn numeromäärän aikana, voittaa hän silloin tarjouksen. Esim. pelissä on tarjous (1.000 pistettä) numerorajassa 59. Mikäli pelaaja saa viisi riviä kun numeroita on kuulutettu 59 tai vähemmän, voittaa pelaaja silloin 1.000 pistettä. Jos numeroita kuulutetaan yli 59, saa viidennen rivin voittaja lohdutuspalkinnon.

 

Rohkeasti siis bingoa kokeilemaan. Aina ystävällinen henkilökuntamme opastaa lisää ja auttaa uusia pelaajia bingon jännittävään maailmaan!